biografie patrick onderweegs

 
 
Patrick Onderweegs begon op zijn tiende met trommelen bij de drumband in Oldenzaal. Toen hij 15 was kocht hij zijn eerste drumstel en begon met drummen. Na de middelbare school ging hij drums studeren aan het conservatorium in Enschede.


Eind jaren 90 speelde hij in de poprock band Shiver.

In 2000 speelde hij een tijdje met rhythm 'n blues gitarist Arthur Ebeling waarmee hij ook tourde in de UK. Ook werd hij in deze periode regelmatig gevraagd door blues bassist Ruud Weber voor zijn blues cover band.


Vanaf ongeveer 2002 speelde Patrick met gitarist Theo Sieben , schrijver van folky en roots achtige americana liedjes, voor wie hij de eerste CD ‘Until Grass’ (2011) inspeelde. Na een korte pauze treed Patrick sinds eind 2015 weer samen op met Theo.


In 2005 begon Patrick bij het jazz&pop koor Dekoor Close Harmony, waarmee hij op tournee ging naar Zuid-Korea, Taiwan, Denemarken, Hongarije, VS, Riga, Polen en Duitsland. In 2007 won hij met Dekoor de eerste editie van de talentshow Korenslag van Hennie Huisman. Toen nog onder leiding van dirigent/pianist  Johan Rooze en met bassist/ regisseur Jeroen Groenendijk. Tegenwoordig wordt Dekoor geleid door dirigent/pianist Christoph Mac-carty en bestaat de band naast Patrick uit bassist Uli Wentzlaff-Eggebert. Dekoor speelde oa met de Rolling Stones, Damien Rice, Hozier en Ruben Hein.


Vanuit deze vocal pop en jazz wereld heeft Patrick ook samengewerkt met Darmon Meader, Kirby Shaw en Jens Johansen.


In 2010 speelde hij de CD ‘Vuur’ van Joris Linssen & Caramba in.


Patrick was muzikaal leider bij diverse theaterprodukties van theater regisseur Maike vd Vring.

Hij geeft daarnaast drumles en bandcoaching. Is als docent verbonden aan de Biltse muziekschool en Parnassos Cultuurcentrum.


Sinds 2005 is hij actief als filmmaker. Hij heeft in Amsterdam opleidingen gevolgd bij Open Studio. Heeft zijn eigen bedrijf PO Box Produkties. In 2015 maakte hij zijn eerste documentaire ‘Olindo’.


Als componist schreef Patrick de muziek voor de korte film Broerloos en Per ongeluk en hij maakte de soundtrack voor de game Ortus Arena.

 

opnames
“Patrick Onderweegs was the drummer for our Vocal/Pop + Jazz Days final concerts. He keeps great time, understands pop/jazz styles, + best of all, he knows how to accompany singers (a rare quality among drummers). I recommend that you hire patrick NOW!”

Dr. Kirby Shaw

(composer/arranger/teacher/

performer)